Mięso

Na co dzień i od święta – klientów EPI zachwycają rzemieślnicze wędliny, pasztety i pieczone mięsa ze znakiem „Wyrób własny EPI”. Wytwarzamy je w tradycyjny sposób w naszej pracowni. we Wroclawiu a także pieczemy bezpośrednio na stoisku mięsnym. Oczywiście bez sztucznych aromatów i wzmacniaczy smaku.

Rzemieślnicze pasztety i wędliny we Wrocławiu

Kto ma dziś czas, żeby samodzielnie piec w domu pasztety i wytwarzać wędliny? Z drugiej strony, zależy nam na tym, by zdrowo się odżywiać, bez niepotrzebnych polepszaczy smaku, sztucznych aromatów i konserwantów.

Dlatego taką popularnością cieszy się garmażerka mięsna ze znakiem „Wyrób własny EPI”. To my bierzemy na siebie cały trud przyrządzenia domowych pasztetów i pieczenia mięs, ale w uczciwy sposób, czyli bez stosowania polepszaczy, sztucznych aromatów, zamienników i wypełniaczy.

Tradycyjne receptury, rzemieślnicze metody i wysokiej jakości składniki! Tak powstają na przykład aromatyczne pasztety z żurawiną, z suszonymi pomidorami i z borowikami. Codziennie wyczarowujemy dla Was kilka rodzajów przepysznych rolad z indyka, faszerowanych fetą i szpinakiem, żurawiną, pieczarkami czy białą kiełbasą.

Pieczemy także schab i piersi z indyka nadziewane morelami i śliwkami, które należą do ulubionych wędlin sprzedawanych na stoisku mięsnym EPI.

Rożen w EPI

Szybki obiad, a może rodzinne przyjęcie – w tak odmiennych sytuacjach sprawdzają się mięsa z rożna, które kupisz we wrocławskim EPI. Klasyka to oczywiście autorsko przyprawiane kurczaki z rożna, sprzedawane w całości i na części, które codziennie pieczemy i sprzedajemy świeże i gorące na stoisku mięsnym.

Przebojowe są także pieczone na miejscu golonki, które dosłownie rozpływają się w ustach. Klienci zamawiają u nas na przyjęcia i obiady wykwintne kaczki faszerowane jabłkami. Są one przyrządzane na świeżo a podawać je można od razu na stół lub odgrzać w piekarniku.

Najlepsza gęś na świętego Marcina

W sezonie jesienno-zimowym dostaniesz w EPI prawdziwy rarytas – pieczoną gęś, która uchodzi za najbardziej szlachetne mięso wśród drobiu. Klienci EPI szczególnie chętnie zamawiają gęsi przed 11. listopada, ponieważ jak wiadomo „najlepsza gęsina na świętego Marcina”.

Tradycyjnie gęsi podaje się właśnie w tym okresie, ze względu na cykl hodowlany. Polska gęsina cieszy się ogromną popularnością w Europie Zachodniej, zajadają się nią Francuzi i Niemcy. Klienci EPI także doceniają smak gęsiny. Dzięki nam nie muszą jednak podejmować karkołomnych prób upieczenia całej gęsi w domowym piekarniku. Soczysta i przepyszna gęś z EPI to świetny pomysł na uroczysty obiad.