Rzemieślnicze pasztety i wędliny we Wrocławiu
Kto ma dziś czas, żeby samodzielnie piec w domu pasztety i wytwarzać wędliny? Z drugiej strony, zależy nam na tym, by zdrowo się odżywiać, bez niepotrzebnych polepszaczy smaku, sztucznych aromatów i konserwantów.
Dlatego taką popularnością cieszy się garmażerka mięsna ze znakiem „Wyrób własny EPI”. To my bierzemy na siebie cały trud przyrządzenia domowych pasztetów i pieczenia mięs, ale w uczciwy sposób, czyli bez stosowania polepszaczy, sztucznych aromatów, zamienników i wypełniaczy.
Tradycyjne receptury, rzemieślnicze metody i wysokiej jakości składniki! Tak powstają na przykład aromatyczne pasztety z żurawiną, z suszonymi pomidorami i z borowikami. Codziennie wyczarowujemy dla Was kilka rodzajów przepysznych rolad z indyka, faszerowanych fetą i szpinakiem, żurawiną, pieczarkami czy białą kiełbasą.
Pieczemy także schab i piersi z indyka nadziewane morelami i śliwkami, które należą do ulubionych wędlin sprzedawanych na stoisku mięsnym EPI.