Wyroby własne

Nie musisz być szefem kuchni, by serwować zdrowe i doskonałe w smaku potrawy. Na duże przyjęcia, biznesowe eventy, kameralne imprezy rodzinne i codzienne posiłki doskonale sprawdzają się „Wyroby własne EPI”. Europejskie klasyki, polskie przeboje i smakowe innowacje. W sumie ponad 300 gotowych dań, ciast i wyrobów mięsnych, które przygotowujemy codziennie w naszej pracowni rzemieślniczej w Bielanach Wrocławskich.

Ciasta

Wrocławskie EPI ma w stałej ofercie aż ponad 130 różnych wyrobów cukierniczych z prestiżowym znakiem „Wyrób własny EPI”! Najsłynniejsze z nich to lekkie serniki jogurtowe, uwielbiane nie tylko przez tych, którzy dbają o linię. Kochamy nasze orzeźwiające ciasta z owocami sezonowymi oraz klasyczne napoleonki i faworki. Jesteśmy dumni z naszych mini-tortów – artystycznie zdobionych monoporcji. Różne rodzaje śliwkowców, mazurki, makowce, ciasta drożdżowe, drobne ciastka maślane, francuskie i kruche — staramy się zaspokajać najbardziej wymagające podniebienia.
Wszystkie słodkości, dostępne EPI, tworzy kilkuosobowy zespół cukierników – pasjonatów, w naszej pracowni cukierniczej w Bielanach Wrocławskich.
Ponieważ jesteśmy przywiązani do rzemieślniczych procesów produkcyjnych, wyroby cukiernicze przyjeżdżają do EPI w kilku dostawach, 2-3 razy dziennie. Cukiernictwo wymaga przecież odpowiedniego czasu i precyzji, a my szanujemy tradycyjne piekarnictwo i jednocześnie dbamy o bezpieczeństwo. W ten sposób zapewniamy też absolutną świeżość naszych słodkości.

Czytaj więcej

Dania gotowe

Dania gotowe z EPI powstają w oparciu o najlepsze przepisy kuchni polskiej, europejskiej i światowej. Dobieramy je tak, by trafiać w różnorodne kulinarne smaki wrocławian.

Doskonałe na spotkanie z przyjaciółmi będzie na przykład pełna letnich smaków sałatka grecka, orientalne surimi czy tropikalna salsa. Na mały i wielki głód świetnie sprawdzą się bitki wołowe, kotlety mielone i devolay’e przygotowywane przez naszych kucharzy w rzemieślniczy sposób i z dobrej jakości mięsa. Najmłodsi klienci EPI przepadają za naszymi naleśnikami i pierogami (mamy ich ok. 20 rodzajów). Wprowadzamy też wiele nowości, trafiających w smaki wegetarian i wegan, osób z nietolerancjami i na dietach bezglutenowych, keto, czy też warzywnych.

Cały czas zachwycają nas kulinarne nowości. Wprowadzamy je, bacznie obserwując, czy Wam także przypadną do gustu. Ostatnio wszyscy polubiliśmy takie nowości jak: rozpływające się w ustach pierogi z wątróbką i jabłkiem oraz naleśniki z makiem wypełnione smakowitym, mlecznym farszem z dodatkiem prażonych orzechów włoskich. Pycha!

Czytaj więcej

Mięso

Na co dzień i od święta – klientów EPI zachwycają rzemieślnicze wędliny, pasztety i pieczone mięsa ze znakiem „Wyrób własny EPI”. Wytwarzamy je w tradycyjny sposób w naszej pracowni. we Wroclawiu a także pieczemy bezpośrednio na stoisku mięsnym. Oczywiście bez sztucznych aromatów i wzmacniaczy smaku.

Czytaj więcej