Ciasta

Wrocławskie EPI ma w stałej ofercie aż ponad 130 różnych wyrobów cukierniczych z prestiżowym znakiem „Wyrób własny EPI”! Najsłynniejsze z nich to lekkie serniki jogurtowe, uwielbiane nie tylko przez tych, którzy dbają o linię. Kochamy nasze orzeźwiające ciasta z owocami sezonowymi oraz klasyczne napoleonki i faworki. Jesteśmy dumni z naszych mini-tortów – artystycznie zdobionych monoporcji. Różne rodzaje śliwkowców, mazurki, makowce, ciasta drożdżowe, drobne ciastka maślane, francuskie i kruche — staramy się zaspokajać najbardziej wymagające podniebienia.
Wszystkie słodkości, dostępne EPI, tworzy kilkuosobowy zespół cukierników – pasjonatów, w naszej pracowni cukierniczej w Bielanach Wrocławskich.
Ponieważ jesteśmy przywiązani do rzemieślniczych procesów produkcyjnych, wyroby cukiernicze przyjeżdżają do EPI w kilku dostawach, 2-3 razy dziennie. Cukiernictwo wymaga przecież odpowiedniego czasu i precyzji, a my szanujemy tradycyjne piekarnictwo i jednocześnie dbamy o bezpieczeństwo. W ten sposób zapewniamy też absolutną świeżość naszych słodkości.

Ciasta świąteczne — w EPI we Wrocławiu

Nie sposób nie wspomnieć o ofercie wypieków na Boże Narodzenie i Wielkanoc.

Widok długiej kolejki przed EPI to w okresie świątecznym chleb powszedni. Zapewniamy jednak, że kolejka przesuwa się bardzo sprawnie. Poza tym odpowiednio wcześnie przyjmujemy zapisy na ciasta świąteczne. Udostępniamy także wcześniej listy wypieków, które można u nas zamówić.

Klienci wracają do nas od lat po ulubione keksy świąteczne, długo leżakowane pierniki, rolady makowe, cytrynowe babki wielkanocne czy słodkie mazurki kajmakowe. A my cieszymy się, że po raz kolejny obdarzyli nas zaufaniem i zaprosili na swoje świąteczne stoły.

Ciasta bez cukru, bez glutenu i naturalne produkty

Dbamy o to, by nasze ciasta powstawały z naturalnych produktów, bez dodatków spulchniaczy czy polepszaczy smaku. To, co teraz stało się modne, u nas w EPI funkcjonuje od dawna.

Rozwijamy się razem z potrzebami naszych klientów! Mamy w stałej ofercie wypieki z produktów bezglutenowych, keto i fit ciasta, a także ciasta wegańskie oraz ciasta na bazie warzyw.

Znajdą się również słodycze bez dodatku cukru dla diabetyków. Ponieważ tworzymy wszystko samodzielnie, na bieżąco dopasowujemy się do potrzeb naszych klientów, ale nie boimy się eksperymentować i proponować to, co uważamy za najwyższą jakość. Wspólnie z naszymi klientami tworzymy nowy wymiar cukiernictwa.