Dania gotowe

Dania gotowe z EPI powstają w oparciu o najlepsze przepisy kuchni polskiej, europejskiej i światowej. Dobieramy je tak, by trafiać w różnorodne kulinarne smaki wrocławian.

Doskonałe na spotkanie z przyjaciółmi będzie na przykład pełna letnich smaków sałatka grecka, orientalne surimi czy tropikalna salsa. Na mały i wielki głód świetnie sprawdzą się bitki wołowe, kotlety mielone i devolay’e przygotowywane przez naszych kucharzy w rzemieślniczy sposób i z dobrej jakości mięsa. Najmłodsi klienci EPI przepadają za naszymi naleśnikami i pierogami (mamy ich ok. 20 rodzajów). Wprowadzamy też wiele nowości, trafiających w smaki wegetarian i wegan, osób z nietolerancjami i na dietach bezglutenowych, keto, czy też warzywnych.

Cały czas zachwycają nas kulinarne nowości. Wprowadzamy je, bacznie obserwując, czy Wam także przypadną do gustu. Ostatnio wszyscy polubiliśmy takie nowości jak: rozpływające się w ustach pierogi z wątróbką i jabłkiem oraz naleśniki z makiem wypełnione smakowitym, mlecznym farszem z dodatkiem prażonych orzechów włoskich. Pycha!

Nowoczesność, ale i tradycja!

Tworząc dania gotowe pod marką „Wyrób Własny EPI” jesteśmy wciąż bardzo mocno wierni kuchni polskiej.

Od lat zbieramy i udoskonalamy tradycyjne przepisy, dzięki którym nasze dania gotowe to ideał domowej kuchni. Nasi kucharze dzielą się z nami najlepszymi smakami z dzieciństwa. Wg autentycznej receptury z domu rodzinnego powstają na przykład uwielbiane przez dzieci jabłka w szlafroczkach.

Dania kuchni polskiej wymagają doświadczenia, umiejętności, a czasem sporo czasu. Na przykład bigos z EPI zaczyna się od wyboru naturalnie kiszonej kapusty, następnie kucharze EPI tworzą go przez wiele godzin zgodnie z tradycyjnym rzemiosłem. Tutaj nie ma miejsca na kompromisy.

Największy komplement? Wielu wrocławian nie wyobraża sobie świąt bez naszej sałatki jarzynowej, pierogów czy bigosu z EPI. To oznacza, że towarzyszymy Państwu w najważniejszych chwilach i to dla nas największy zaszczyt i powód do dumy.

Sezonowo i zdrowo!

W EPI tak jak w domu uwielbiamy kuchnię sezonową.

Dlatego o różnych porach roku pojawiają się potrawy, wykorzystujące to, co najlepsze z natury. Przygotowujemy je, zachwycając się świeżością i bogactwem tego, co rolnicy zbierają z pól.

Wiosną w EPI wprowadzamy na przykład zupy i sałatki na bazie szparagów. Letnie upały sprawiają, że przychodzicie do nas po hiszpańskie gazpacho i polski chłodnik z botwinki.

Jesienią przebojem są tarty i zupy na bazie świeżej dyni. Część z tych produktów przechodzi do stałego menu dań gotowych, które pod nazwą „Wyrób własny EPI” liczy aż 150 dań!