Nowość! Żywe ostrygi i przegrzebki w delikatesach EPI Wrocław

Ostrygi i przegrzebki – w dodatku żywe i wyśmienite w smaku – kupisz teraz w delikatesach EPI we Wrocławiu. W piątki trafiają do nas najświeższe owoce morza na świecie, wyłowione tego samego dnia z Małego Oceanu Arktycznego pod Wrocławiem.

EPI Wrocław – żywe ostrygi i przegrzebki przez cały rok!

Jak to możliwe, że w EPI kupisz żywe ostrygi i przegrzebki? Zanim trafią do Wrocławia żywe owoce morza są starannie selekcjonowane w Norwegii, a następnie transportowane do luksusowego akwenu Royal Spa w Bykowie pod Wrocławiem. Działa tam polsko-norweski start-up biotechnologiczny, który prowadzi hodowlę owoców morza w warunkach idealnie odwzorowujących naturalne. To mały Ocean Arktyczny w sercu Europy! Tworzą go eksperci różnych dziedzin: od chemii, przez biotechnologię, IT, medycynę po elektronikę i mechanikę. Akwenem krystalicznie czystej wody działa w obiegu zamkniętym. Jest więc wolny od mikroplastiku, metali ciężkich, patogenów i groźnych bakterii. Oświetlenie LED i zaawansowane systemy karmienia mięczaków sprawiają, że Mały Ocean Arktyczny może zaopatrywać nas w najwyższej klasy, żywe ostrygi i przegrzebki przez cały rok.

Dzięki temu możesz teraz delektować się wykwintnym smakiem królewskich owoców morza, organizując przyjęcia, romantyczne kolacje, spotkania z przyjaciółmi… Ty decydujesz, jaką okazję celebrujesz.

Przegrzebki królewskie we wrocławskim EPI

W piątki i soboty kupisz w EPI żywe przegrzebki królewskie, złowione specjalnie dla klientów EPI w Małym Morzu Arktycznym pod Wrocławiem. W jakiej formie je sprzedajemy? Małże świętego Jakuba są zanurzone w wodzie morskiej i zabezpieczone specjalnym klipsem, gwarantującym świeżość. Dzięki temu w najbezpieczniejszej z możliwych form przetransportujesz je do domu. Ponieważ przed podaniem przegrzebków trzeba je odpowiednio przygotować, zadbaliśmy również o edukację. Na stoisku rybnym EPI na tablecie dostępny jest dla klientów film instruktażowy. Dowiesz się z niego, w jaki sposób otworzyć, oczyścić i podać przegrzebki.

Wyjątkowy smak przegrzebków spod Wrocławia

Przegrzebki królewskie, sprzedawane we wrocławskich delikatesach EPI, idealnie nadają się do jedzenia na surowo. Są aromatycznie morskie i jednocześnie słodkawe w smaku. Pulchne i sprężyste mięso o niepowtarzalnym smaku zachwyci każdego konesera. W przegrzebkach niezapomniane doznania kulinarne zapewnia także jasnopomarańczowa ikra. Możesz je oczywiście także smażyć i zapiekać, ale największą atrakcją jest podanie królewskich mięczaków na surowo. Niskokaloryczne, a jednocześnie odżywcze rarytasy są cenionym źródłem białka, witamin A, D i B12. Zawierają także m.in. kwasy tłuszczowe omega-3, sód, wapń, żelazo, selen i cynk.

Dzika ostryga norweska udomowiona pod Wrocławiem

W EPI dostaniesz teraz także dzikie ostrygi norweskie, które pochodzą z troskliwej hodowli pod Wrocławiem. Jedne z najcenniejszych mięczaków jadalnych są łowione tego samego dnia, w którym przyjeżdżają do EPI. Dzięki temu masz dostęp we Wrocławiu do najświeższej formy ostryg. Ostrygi wielkie są bez wątpienia doskonałym wyborem na romantyczną kolację, eleganckie przyjęcie lub wyjątkowe spotkanie z bliskimi. Ich unikalny smak i elegancka prezencja dodadzą wyjątkowego charakteru każdej okazji.

Jędrna i jednocześnie pulchna konsystencja sprawia, że świeże ostrygi z EPI dosłownie rozpływają się w ustach. Eksplozja smaków uwalnia intensywny, morski aromat i delikatną słoność. Wykwintna przekąska ma niską zawartość tłuszczów nasyconych i jest źródłem minerałów i kwasów tłuszczowych omega-3, które wspierają zdrowie serca i układu nerwowego. Co ciekawe, już jedna ostryga zapewnia tygodniowe zapotrzebowanie na wiele witamin i minerałów.

Ten rodzaj owoców morza jest źródłem wielu inspiracji dla kreatywnych szefów kuchni i miłośników gotowania. Ostrygi nadają się idealne do tworzenia wykwintnych potraw. Ale w przypadku dostępności tych najświeższych, najlepiej serwować je na lodzie z sokiem z cytryny. Możesz je też podawać z szalotkowym vinegrettem lub eksperymentować z różnymi sosami i przyprawami. Dzięki temu, że ostrygi w delikatesach EPI Wrocław są dostępne cały rok, od Ciebie zależy, jak często będziesz delektować się ich smakiem i tworzyć niezapomniane dania.